45-ият парламент бе като политически „Биг Брадър“, в който всички се надпреварваха да се изявят, след като камерите се включваха. Ще запомня това Народно събрание с много страст и емоции, то бе абсолютно безполезно.

Това каза в студиото на „Тази събота и неделя“ Илия Лазаров, главен секретар на СДС и бивш депутат от ГЕРБ-СДС в последното НС.

„На тези избори народът искаше промяна, но той не знаеше каква промяна точно иска и това пролича от хората, които влязоха в парламента, които щяха да променят т.нар. „модел на Борисов“. Това не е негов модел, той е от поне 20 г., неговите основи бяха заложени при Костов, след това при НДСВ и БСП“, допълни Александър Каракачанов, учредител на „Зелена партия“ и бивш кмет на София.

Според него моделът не е в това, че има корупция, а в една изключително вредна данъчна система, която превърна българското общество в най-разслоеното в Европа.

„Депутатите от „Има такъв народ“ не знаеха какво точно да правят, бяха изненадани от резултата, те очакваха да са трети във вота и да могат да влияят. Връщането на мандата за съставяне на правителство показа негативността им да управляват страната“, каза още Лазаров.