Ани Шакарян е една от най-популярните кулинарни блогърки у нас, която скороиздаде книга с кулинарни рецепти.
„Много обичах да се въртя около баба ми Арсине. Тя беше истински добър кулинар. С огромно удоволствие ми разказваше за арменската кухня. Пред мен точеше прекрасни банички, кифлички, арменски курабии и така се запалих много по готвенето. В последствие вече, когато се омъжих и се родиха моите дъщери, вдъхновена от това, че мога да приготвям домашно приготвена храна за Аида, започнах да експериметира”, споделя Ани Шакарян.
Ани си спомня, че първата рецепта, която написала в своя блог, била за хумус. „Рецепта за домашен хумус с нахут, с чесън, с малко пресен лук, наистина много любима рецепта. Тя разбира се присъства и в моята книга”, обясни Ани.
„Арменската кухня бих казала, че е доста близка до българската. Може би единствено това, което я отличава е, че тя е по-пикантна. Във всяка една рецепта има екзотични подправки, много чесън. Ястията са бавни ястия бих казала. Приготвят се няколко часа, но в крайна сметка удоволствието наистина е много голямо”, казва още блогърката, която е от арменски произход.
Избрани рецепти са събрани и в премиерната за Ани книга „Вкуснотека".
„Тя съдържа 111 от най-четените, най-вкусните и най-харесваните рецепти в блога. ...Наистина смятам, че това е огромно вдъхновение за всяка една майка и домакиня, която в ежедневието си няма време и си задава вечния въпрос какво да сготвя тази вечер, когато се прибера от работа”, посочва авторката.
Според нея рецептата за шоколадова торта с маскарпоне и бадеми е една от най-харесваните в блога.
„Аз имам много рецепти за торти, които не се пекат и страшно много се харесват от дамите, защото отнемат малко време, ефектни са, изключително вкусни” разкрива Ани Шакарян.