Победителят от „Гласът на България“ Георги Шопов представи новата си песен „Много те обичам“. В него за пръв път влиза в авторки дует той самият с неговата нежна половинка Ива Иванова.

"Всъщност ние започнахме като дует певчески да работим заедно и след това се случиха всички други неща, лични", сподели Ива за предаването „Тази събота и неделя“ по bTV. Въпреки това до този момент обаче двамата никога не са правили заедно авторска песен.

Снимка: Screenshot/ YouTube

"Досега хората са чували само за Ива, че пее, а пък ние сме работили заедно много и си пасваме много музикално, и темброво, и като дикция", разказа Георги.

Песента се ражда една вечер, буквално за минути. Една вечер Георги започва да пише и на сутринта съобщава на Ива, че е измислил песен за дует – текстът и музиката вече са били готови.

Снимка: Screenshot/ YouTube

„Начатках текста за 10 минути горе-долу. И после и мелодията. Тя като стана сутринта ѝ го показах цялото нещо. И почнахме тук да си куфеем, да пеем, да си го развиваме", синтезира Георги творческия процес.

Доста по-голям проблем се оказва снимането на клипа. Силният вятър затруднява използването на дрона и в един момент той дори пада в храстите. В една от сцените пък Ива кара кола. Трябвало е да го заснемат три пъти и всеки път Георги е изтръпвал да не бъде блъснат.

Снимка: Screenshot/ YouTube

Периодът на рестрикции покрай коронавируса се оказва изключително силен творчески за победителя в "Гласът на България". През следващите месеци Георги Шопов планира да издаде още няколко авторски песни, включително и втори дует с Ива, който обаче ще бъде доста по-баладичен от първия.

Още интересни истории от “Гласът на България” може да намерите на сайта LadyZone.bg: