„Докато съм бил вътре в БСП, винаги съм бил критикар, защото съм искал да я променя. Искал съм оставката на Станишев, на други хора, на мен са ми искали оставката. В момента, в който излязох, не съм казал една дума, защото вярвам, че след като не можеш да бъдеш част от решението, не бъде част от проблема“. Това заяви лидеръта на „Нормална държава“ Георги Кадиев в предаването „Тази събота“. Неговата формация подписа преди дни споразумение с БСП за общо явяване на изборите на 11 юли, заедно с АБВ.

„Нинова направи първата крачка, тя покани нас и АБВ. Приех, защото ми омръзна лявото да яде бой от всички посоки, и резултатът е виден в последния парламент – 43 депутати в ляво и 197 от всички останали страни“, обясни той.

„Не съм поставял никакви условия пред г-жа Нинова, още повече това да бъда водач. Решението да водя листата в Стара Загора е, защото очевидно прецениха, че там съм нужен в момента“, категоричен бе Кадиев.

„За да имаме добър резултат това изисква няколко крачки и първата беше обединението, но изисква и по-радикални решения“, смята Кадиев.

„Когато лявото се свива и губи народни представители, местата като водач на листа стават толкова привлекателни, че всички се вторачват в партийните конференции да станат първи, а не да печелят гласа на гласоподавателите“, посочи Кадиев като даде за пример случая във Велико Търново с Весела Лечева и Явор Божанков. 

„Нямам намерение да влизам в битка и някой да ми стреля в гръб. Нямам никакъв проблем да се дръпна назад и да се боря за преференции. Обаче и другите да направят така. Силата на БСП е да се бориш всеки ден“, заяви Кадиев.

„За ББР разбрах, че е банка на властта, че от там се захранват шкафчетата и няма никакъв контрол и от тази банка няма никаква нужда в сегашния й вид. Ние като общество си заслужаваме банкерите, които имаме. След като ние в политиката не се справяме, това неминуемо се отразява в банковата и всички други сфери“, коментира той.