Гал Гадот е впечатляващата актриса, носителка на множество филмови награди, която феновете й познават като Жената чудо. Родена в Израел, модел, актриса и продуцент, тя започва кариерата си на 18 г., когато печели конкурса "Мис Израел" и участва на "Мис Вселена". Следват предложения за участия във филми и реклами, които отварят пътя й към голямото кино. След ролите и в "Бързи и яростни", "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" и "Жената чудо", Холивуд вече е в краката и.

Историите на 6 вдъхновяващи жени от различни точки на планетата, чиито съдби са белязани от насилие, бедност, травми, дискриминация, подтисничество и природни бедствия, тя разказва в ролята си на продуцент на поредицата "ПРОМЯНА с Гал Гадот". 

"Цялата идея дойде, когато пожелах да използвам популярността си, за да мога да достигна до зрителите и до феновете и да направя нещо добро - да разкажа истории, да извадя на светло човешки съдби, които по принцип не са целта на камерите. Когато видяхме работата на Райън Пелоти, който беше снимал невероятната танцьорката от фавелите в Бразилия, си казахме "О, боже мой, това е перфектно, нека построим цяла концепция около това да разказваме истории, в които жените са водещи!"

Жените, които вдъхновяват нея самата, са много и оказават влияние в различни периоди от живота й. 

"Най-добрият модел за подражание е този, с когото си отраснал, тоест моята майка и моята баба. Моята майка е учител и възпита мен и сестра ми да сме самоуверени да обичаме себе си, да мечтаем, да се осмеляваме. Бях обсебена от Мая Анджелоу. Докато растях, Мадона беше моят идол – някой, на когото не му пука какво мислят другите за него. А също Хилъри Клинтън, Мишел Обама, Ангела Меркел… "

Преди година и половина започва истинското проучване за проекта й, но заради COVID-19 екипът се ограничава само до американския континент. 

"Смятам, че беше освежаващо, поне за мен, да се заобиколим, да чуем и да видим такива истории, в чиято основа е добротата и желанието да правиш добро. Историите са уникални, защото виждате жени, които имат много, много проблемно минало, например дискриминация или природни бедствия. Но каквото и да е това, с което се борят, те не позволяват на тези неща да ги смачкат."

Една от историите е на Кейла от Мемфис - чернокожа и трансджендър, която е била бездомна, а сега се грижи за хора като нея и им осигурява подслон.

"Келси, която изгуби близначката си Одри - медицинска сестра, заради ковид. Келси и преди е работела с хора, които са страдали от някаква загуба, но никога не е предполагала, че тя самата ще трябва да се бори със загуба, и то на близначката си. Когато видях как тя реши, че животът е по-силен от всичко и тя избира да живее и да живее по един определен начин и да прави добрини, бях изключително впечатлена." - споделя друга история Гал Гадот. 

Самата Гал също е вдъхновение за много млади момичета. Доказала е, че се справя еднакво добре и на подиума на "Мис Израел" и в израелската армия. Докато отбива военната си служба, задължителна и за жените в Израел, е инструктор по борба към силите на отбраната. Уменията й и бойният й дух я правят идеална за ролята в "Бързи и яростни".

"На иврит имаме поговорка, която гласи, че не можеш да казваш добри неща за себе си, но мога да ви кажа, че обичам хората, обичам човешките същества. По свой си начин бях ментор на няколко жени по време на кариерата ми, но ми е неудобно да се потупам по рамото и да си кажа, че съм го направила."

Скоро Гал ще стане майка за трети път. Като майка се старае да бъде добър пример на своите малки жени – нейните дъщери.

Не харесва разделението между мъже и жени, защото "просто обичам хората за това, че са хора".

"Важно за малките момчета е да видят силна жена, която може да прави страхотни неща, на които и те да се възхищават. Аз наистина се надявам, че един ден ще достигнем времето, когато няма да бъда питана само за мъжете или само за жените и как мен ме дискриминират, а ще има равенство. Всички ще бъдем в това заедно и ще работим за обща кауза, за свят, където всички ще творят добрини."