Спортните журналисти на bTV Флорина Иванова и Иван Боянов са избрани сред 15-те най-добри млади репортери на планетата за 2019 година в ежегодната класация на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

Иван Боянов е отличен за документалния филм в поредицата bTV Репортерите "Кралят отвъд нулата", посветен на историческата защита на световната титла в ледени води на легендарния плувец-маратонец Петър Стойчев в далечен Мурманск.

Пробивът на Флорина Иванова в елитната 15-ка на AIPS e заради друг документален филм на спортната редакция – "Мисия "Златно момиче". Лентата също е част от bTV Репортерите, а в нея, в рамките на седмица, от първо лице и наравно с гимнастичките, Флори тренира и спазва режим по време на лагера им на Спортпалас във Варна.

"Много сме щастливи да си видим имената до колеги от Sky Sports, BBC, Discovery, които също представят своите видеа и труда, който са положили през годината", каза Флорина Иванова в предаването "Тази събота" по bTV.

"Операторът и монтажистът, с които работим, са съвършени за мен хора, истински професионалисти, без които няма как да се получи финалният продукт, ако те не си разбират от работата, тъй като са по един на терен и един в монтажната. Работят наистина денонощно, за да ни зарадват и да изпълнят максимално идеите, които ние имаме", допълни тя.

"В нашата работа крайният продукт е свързан с вдъхновение, защото колкото и да работиш става дума за нещо креативно, за една история, която искаме да разкажем по някакъв добър начин", категоричен е Иван Боянов.

"Ако не е двустранна връзката между журналист и спортист, за да се стигне до изграждането на един филм, няма как да стане, защото историята няма да бъде разказана толкова добре", добави Боянов.