За първи път в Европа форматът "България търси талант" ще бъде съпроводен и с жестов превод. Това ще се случи на финала на предаването, на 30 май от 20 часа по bTV. "За да може хората в неравностойно положение да разберат какво се случва. Това е предаване за всички" - сподели водещият Александър Кадиев в "Тази сутрин".

Гост-звезда на предаването ще бъде музикантът Руши Видинлиев. 20 години след първата му песен "Всичко се връща", тя ще бъде представена под нов аранжимент на финала на "България търси талант". 

За поредна година зрителите ще могат да гледат финала и чрез 360-градусов стрийминг.  

"Имаше много таланти от чужбина, които няма къде другаде да се видят - човек, който свири на трион, мъж, през когото тече ток, с който може да пече наденички...  Няма как всички, които са добри да минат. Имаше уникални таланти! Има такива образи, с невероятна харизма, които силно вярват в себе си!" - разказа по-подробно за участниците Даниел Петканов. 

Споровете между членовете на журито за това кой да продължи също са често срещани в предаването.

"С майка ми имахме такива разправии за участниците. За малко да си развалим кръвната връзка, защото тя каза, че не си приличаме по вкус и разбирания" - с чувство за хумор отбеляза Сашо Кадиев.