Над 7000 души, два поредни концерта и много любов посрещнаха легендата на българската поп музика Лили Иванова и нейните музиканти в Пловдив. 

Намираме се в града на тепетата и Милчо Левиев за 14-ия концерт от мащабното национално турне на Лили Иванова. Поради големия интерес, Пловдив посреща и 15-ия концерт от турнето при напълно разпродадени билети.

На сцената на легендарния Античен театър Лили Иванова и нейните музиканти ще се срещнат с пловдивската публика. Над 40 души технически екип и помощен персонал изграждат сцената и осветлението за Лили Иванова и нейните музиканти. Ресурс, с който концертите в Пловдив отговарят на всички стандарти за едно съвременно музикално преживяване.

В деня на първия концерт, времето обещава дъжд, но музикантите от Li Orchestra не спират своята репетиция.

Ангел Дюлгеров е китарист и музикален директор на Li Orchestra. Аранжира цялата концертна програмата на Лили Иванова.

“Когато съм на сцената с Лили изпитвам удоволствие от това, което правя. Започнах да работя с нея през 2013 година, когато, след концерта в „Арена Армеец“, получих предложение да работя и да свиря с нея. Сещам се, когато дойде на репетиция за „Арена Армеец“ бях много впечатлен от енергията, която внесе в залата, някак всички притаиха дъх и чакаха да чуят как тя ще пее”, заяви той.

Именно в „Арена Армеец“ Лили Иванова и нейните музиканти ще закрият тазгодишното мащабно национално турне.

Когато не свири за Лили Иванова, Ангел Дюлгеров създава свои концептуални проекти. Работи и с други български звезди като Любо Киров, дори е работил като част от бенда на „Гласът на България“.

„За мен е предизвикателство да работя с различни артисти в различни стилове и в различния стил да намеря правилния изказ, за мен това е голямо предизвикателство. Един музикант трябва да умее да разказва история, докато свири, трябва да умее да вълнува“, каза той.

Гледайте повече във видеото.