Ентусиасти от Бургас изработиха десетки табели. Целта им е да мотивират хората, които се разхождат сред природата, да я пазят. За няколко часа старите рециклирани дъски се превърнаха в красиви горски табели с послания.

„Животът на една птичка колко ще е, 20-30 години?! Животът на една торбичка е 1000 години. Това никога не се разгражда в тях и това ще ми е първата табела: „Твоята торбичка не е обядът на тази птичка!”, т.е. „Не си хвърляй торбичката в гората, за да може някое животно да я изяде!”, каза Евгени Терзиев.

В това, че природата няма нужда от нашите отпадъци, се е убедила и 6-годишната Аля: „Пиша „Пазете гората чиста!”, защото, когато отивам в гората, има много боклуци”.

Снимка: bTV

Акцията е част от инициативата „Бургас рециклира”. Вече няколко години доброволци учат децата от началните класове защо е важно отпадъците да се оползотворяват.

Първите табели окичиха т.нар. „Пътека на саблеклюна” край Атанасовското езеро. За съжаление, дори укритието за наблюдение на птици често е засипвано с отпадъци.