"Президентът Доналд Тръмп дълго време дразнеше, имаше няколко забрани във "Фейсбук" и "Туитър". Щурмът на Капитолия преля чашата", коментира в предаването "Тази събота и неделя" Георги Малчев - преподавател по маркетинг и реклама.  

"Туитър" обяви преди дни, че прекратява за постоянно достъпа на американския президент Доналд Тръмп до социалната мрежа. Преди това други социални мрежи също прекратиха достъпа към профила на държавния глава за различен период от време. Повод за тази мярка стана обръщението на Доналд Тръмп към протестиращите, които на 6 януари проникнаха в сградата на Капитолия.

Според Георги Малчев блокирането е логично, даже според някои е закъсняло.  

"ЕС има един огромен фокус – има сериозна политика по отношение на контрол на големите гиганти, има сериозен спор за личните данни, както и за това къде отиват данъците от реклама", отбеляза преподавателят по повод критиките от страна на някои европейски представители.  

"Обществото видя фокус, че ако спираш акаунта на Тръмп, това може да се разглежда като нарушаване на правата", смята още Георги Малчев.  

Според него Тръмп си е отгледал огромни аудитории, които са свикнали, че когато едно нещо се повтори много пъти, те могат да му повярват.

Тук вече сме свикнали, че има нарушения на изборния процес, отбеляза преподавателят.