В разкрасителните процедури трябва да се търси естественото излъчване, да се подсилва красотата на лицето, но не с прекален обем и преекспониране. Това подчерта в студиото на „Тази неделя” естетичният дерматолог д-р Анелия Здравкова.

Тя беше категорична, че е важна индивидуалната оценка – например, жена с тънка кожа и пигментни петна може да се наложи да използва услугите на специалист още на 20-22 г. Може да се стигне и до ботокс, но само при силно изразени мимически бръчки, които създават психологически проблем.

Защо обаче толкова много красиви момичета у нас изглеждат еднакви? „Има тенденция да се преекспонират някои части на лицето. В България устните и скулите са на преден план, особено при по-младите. Важна е преценката, да се анализира лицето. Истината е в естественото излъчване, да подсилим красотата на лицето, но не с прекален обем. Някои момичета смятат, че големите устни са по-красиви, но в един разговор успяваме да постигнем някакъв баланс”, отговори д-р Здравкова.

Как да остаряваме достойно? Според д-р Здравкова е важно да се вземат мерки навреме - качествена козметика, хидратиране и тонизиране на кожата и качествен сън. "Да остаряваме достойно означава да полагаме грижи, да излъчваме настроение".

Тя подчерта, че симетрията е важна, но много по-важно е самото излъчване на човека: „Хубаво е винаги да има някакви малки несъвършенства, те ни правят близки един с друг”.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!