Карбовски не харесва Закона за радио и телевизия, винаги му е бил тесен, коментира в предаването „Тази неделя“ медийният експерт доц. Георги Лозанов.

През седмицата журналистът Мартин Карбовски беше номиниран за член на СЕМ от „Има такъв народ“, но се отказа от номинацията, като посочи, че не желае да става чиновник.

„Журналистиката, която прави винаги е на ръба на закона. Той смята, че не можеш да правиш истинска журналистика, ако спазваш закона. И сега изведнъж той ще седи от тази страна да спазва закона, при това видимо е влязла в евро скептична нагласа, а този закон е резултат на ценностите на Европейския съюз. Там е създаден този модел на регулация и през тази ценностна система се усеща в регулацията“, обясни още доц. Лозанов.

По думите му обаче неговото предложение е по-голяма тема и и води до един много по-тревожен извод. „Струва ми се, че в момента се прави опит да се види хората, които подкрепят Путиновия режим, доколко могат да се пласират на важни места в България“, добави той.

„Номинацията на Карбовски за СЕМ ми звучи малко като леко несполучлив скеч. Принципът казва не търсете злонамереност там, където всичко можем да обясним с обикновена глупост. Тоест не вярвам, че има конспирация“, смята Ивайло Нойзи Цветков.