Всички искаме да живеем в чиста и облагородена среда. Група млади хора в София не само искат, но и правят необходимото, за да живеят така. Тази събота те възстановяват Дебърската градинка в София.

Не веднъж се показвали недоволството на столичани от недостатъчния брой междублокови пространства в столицата. Но грижим ли се достатъчно добре за тези, които вече са наше разположение?

Студентите Евгений Панчовски и Камен Жижанов са на мнение, че сами трябва да полагаме грижи за средата, в която живеем затова са се заели със задачата стъпка по стъпка да облагородят пространства за свеж въздух, отдих и игри

Снимка: btvnovinite.bg

Макар да не е в техния квартал, те решават да почистят Дебърската градина, „защото това, че не е в нашия квартал не означава, че не е в нашия свят“, тъй като вярват, че трябва да се грижим за всяко място, до което се докосваме.

„Представяме си в края на дена градинката да бъде много по-приветлива. Сега тепърва ще почистим всички боклуци, които са налице, след което ще поправим строшените катерушки и пейки, а след което ще обърнем внимание на растителността заедно с наши приятели“, казват организаторите.

Те се надяват, че градинката ще продължи да бъде поддържана от местните хора. В акцията са се включили и много млади семейства от квартала, с които организаторите са се свързали в социалните мрежи. Арменската църква също се е включила в акцията.

Снимка: btvnovinite.bg

В бъдещите планове на организаторите е привличането в техните редици на ученици, които да почистват около своите училища, защото вярват, че с общи усилия може да променим средата, в която живеем.