Тази година bTV Media Group отново участва активно в Световния ден на почистването, който в ситуацията на пандемия няма да се проведе чрез традиционните масови акции, а се фокусира върху отделните усилия на различни хора, които променят света, в който живеем.

15 студенти вече са се събрали в "Студентски град", за да почистят и облагородят мястото, в което живеят. Акцията е организирана от председателят на Студентските съвети Даниел Парушев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Идеята е да живеем на едно по-красиво място“, сподели Парушев, който разказа, че преди два ни са обявили, че ще се присъединят към инициативата в Световния ден на почистването и е убеден, че по-късно през деня още хора ще се включат в почистването на "Студентски град".

„Ние ще се разделим на екипи, въпреки пандемията и извънредната ситуация. Един екип ще отиде до УНСС, на запад към булевард „Симеоновско шосе“, на север към бул. „Г. М. Димитров“ и на юг към семейните общежития и „Малинова долина“, каза Парушев.

За 4 часа младежите събраха огромно количество боклук. "Над 100 чувала сме събрали до момента, надяваме се, че в следващите 4 часа ще съберем още толкова", сподели Парушев, но отбеляза, че много лошо впечатление му направил фактът, че други хора разпиляват събраните от тях отпадъци.

Студентите отправиха апел към другите хора да не унищожават направеното от тях, защото това, което правят е за всички и те също живеят в тази среда.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.