Невена Николова е български моделиер на висша мода, която налага своята марка в една от световните столици Лондон. Завършила е езикова гимназия, след това и скандинавска филология, а с мода се занимава професионално от 19 години. Знае четири езика.

Снимка: btvnovinite.bg

Става известна като дизайнерка на звездите, след като нейни рокли и тоалети обличат знаменитости и кралски особи от цял свят.  Сред клиентите ѝ са актрисата Елизабет Хърли, моделът Ел Макферсън и певицата Никол Шерцингер.

 

„Елизабет Хърли поиска да задържи един от тоалетите, макар че споразумението ни не беше такова. Ние не подаряваме на звездите, но приемам това за комплимент”, разказа Невена в студиото на „Тази събота”, която отбелязва, че британската актриса е една от знаменитостите, с които сме израснали и е запазила своето присъствие, макар че вече е отминал периодът ѝ на колаборация с Хю Грант.

 

„Никол Шерцингер е културна и внимателна към дрехите, които носи, което ме накара да си променя мнението за нея”, сподели моделиерът.

„Англичаните са сдържани по отношение на стила и много от тях прекомерно опростяват визията си. Тези, които имат стил, успяват да се облекат безупречно във всеки стил и във всяка норма”, разказва Невена.

Дизайнерката печели доверието и на първата дама Десислава Радева, която носи нейни тоалети по време на срещите и визитите на своя съпруг президентът Румен Радев.  

 

С Десислава Радева се работи „лесно, защото тя е достатъчно културен и възпитан човек. Нямам никакви затруднения в никакъв вид комуникация. Единственото, с което трябва да се съобразявам, са строгите протоколи”, разкрива моделиерът.

 

В началото на 2019 г. Невена бе удостоена с най-престижната модна награда у нас „Златна игла" в категорията „Дизайнер на годината".  

Снимка: btvnovinite.bg

Воля, дисциплина, трудолюбие, постоянство - това са качествата, които самата дизайнерка твърди, че и помагат в работата и с известните клиенти.

„След Нова година започват много нови неща, тези дни са една малка почивка”, казва Невена за бъдещите си планове.

„Няма дреха на този свят, която да заслужава цената си, ако не те прави по-слаб, по-млад и по-красив”, смята дизайнерката.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!