Васил Христов е единственият български журналист, член на „Foreign Press Association“ – най-старата съсловна организация на чуждестранните кореспонденти. Той успя да запознае зрителите на bTV с директора на организацията Дебора Бонети, която сподели мнението си за една от най-обсъжданите теми в момента – скандалното интервю на принц Хари и Меган Маркъл.

„Знаете, че папараците винаги са били обвинявани, че са тормозели Даяна“, каза Бонети. „И двете ѝ деца Хари и Уилям пораснаха с мисълта, че медиите са нещо зло. В ролята си на по-голям и на бъдещ крал Уилям надрасна малко това, докато лошото отношение към медиите на Хари непрекъснато нарастваше.“

Миналата година принц Хари и съпругата му Меган Маркъл избраха да напуснат британското кралско семейство, а преди няколко дни беше излъчено интервю с Опра Уинфри, в което двамата отправят обвинения в расизъм и психологически тормоз. Интервюто се превърна в сензация и предизвика международен скандал.

Снимка: Reuters

Дебора Бонети посочи, че решението да двойката да дадат интервюто пред американска медия ясно посочва, че те се обръщат към американската публика, а не към британската.

„Не смятам, че за тях Великобритания е все още интересна в живота им, което е жалко, защото Хари е в линията за наследяване на трона на Великобритания, а не на Съединените щати.“

Едно от скандалните твърдения на Мегън Маркъл е, че причината синът ѝ Арчи да не носи титлата „принц“ е цветът на кожата му. За чуждестранните кореспонденти във Великобритания това е било очевидно непознаване на протокола, каза Дебора Бонети.

Снимка: Reuters

„Има ясни правила, заради които се знае защо Меган няма титла и защо част от внуците на кралицата нямат титли“, обясни тя. „Аз съм изненадана, че Меган не е проучила това и не си е написала домашното.“

Тя има съмнения и по отношение на твърденията на Меган, че е сключила брак с Хари преди официалната церемония. Актрисата твърди, че на истинската церемония са били само те двамата с Хари и свещеник, но Дебора Бонети посочи, че в англиканската църква задължително трябва да има поне двама свидетели на бракосъчетанието.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете още любопитни подробности за скандалното интервю: