Докато е бил заместник-директор на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата" Димитър Илиев е видял пълно безхаберие и абсолютно никаква воля от страна на институциите. Това заяви той в студиото на "Тази събота".

"Държавната агенция е свършила страхотна работа и то преди моето време. Тя е разписала планове и проекти, които обаче няма кой да изпълни. Институциите, които трябва да вкарат в действие тези неща, там нещата се прекъсват", добави той.

„За тези два месеца и половина (б.р., които е заемел поста) не можах да изправя един от съборените знаци, не можахме да измием мантинелите, да запълним дупки. Проблемът с пътната безопасност е доста по-широкообхватен. Много години назад във времето темата е била неглижирана. В момента нещата не са така, има значително подобрение в тази посока, но тук пък идва ефектът на цунамито, защото берем плодовете на годините безхаберие“, каза още Илиев.

По думите му АПИ е докарана до състояние на абсолютна безпомощност: "тя е просто едно разпределително дружество на пари и ако трябва самите те нещо да направят - не могат."

„Толкова много мъка и човешки драми има по пътищата, които ми натежаха изключително много, защото уж съм на позиция, на която мога да допринеса и да направя нещо полезно“, каза още той.

Илиев заяви, че не иска да бъде народен представител, но помага на "Продължаваме промяната" и искрено се надява те да спечелят изборите.