Д-р Георги Димитров е един от деветимата млади лекари у нас, завършили тазгодишния випуск на Медицинския университет с награда „Златен Хипократ“ - т.е. с пълно отличие. Лекарската професия наследява от баща си - който е началник на хирургичното отделение в многопрофилната болница в Благоевград. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Лекарската професия не е дестинация, тя е процес. Постоянно трябва да се развиваме, ако спреш да четеш – веднага си изостанал“, заяви д-р Димитров-младши. 

Д-р Димитър Димитров е български и израелски лекар, член на Израелската медицинска организация и Израелското хирургично дружество. Работил е 12 г. в Израел, завършил пълен курс на специализация по хирургия там, лекувал е пострадали в над 35 терористични акта, които се случиха на територията на държавата през последната интифада. 

Снимка: btvnovinite.bg

Притежател е на американски сертификат за напреднало животоподдържащо лечение на травматично болни. От 2004 до 2008 г. е преподавател в Медицинския факултет на Техническия университет в Израел.

Д-р Димитров младши искал да стане музикант, но става лекар. Завършва средното си образование в Израел, бакалавърска степен по Генетика в Англия, магистърска степен по Молекулярна онкология и ракова биология в Лондон, с пълно отличие. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Когато искаше да стане музикант – му беше изключително трудно и на няколко пъти се отказа. Но аз му казах, че талантът е 1%, 99% е труд“, каза д-р Димитров-старши. 

Бащата разказа, че семейството се мести в Израел през 1997 г., защото искал да се развива професионално, а у нас икономическата ситуация е била тежка.

Снимка: btvnovinite.bg

„Там не ни чакаха с отворени обятия, държавата Израел е изключителна в социално отношение, полагат изключителни усилия мигрантите да се влеят в обществото. Тя ни даде възможност да научим език, подготви ме за тежкия изпит за лицензиране на медицинската ми диплома“, разказа д-р Димитров-старши. 

Още за мисията и призванието да бъдеш лекар вижте във видеото!