Вече седем години TimeHeroes свързва каузи, които имат нужда от подкрепа, с хора, които искат да отделят от времето и уменията си, за да им помогнат. А броят на доброволците досега е 56 279.  Срещаме ви с един такъв герой – Димитър Балджиев.

Вече 5 години той е не просто учител, но и приятел на група дечица, които нямат собствен дом или не усещат топлината на родителските ласки.
„Ако погледнеш и прекараш малко време с тях, и погледнеш радостта в очите им, на теб много бързо ти става ясно, че това е правилният начин и е много по-важно да отделиш време и да дадеш нещо от себе си, и да помогнеш на някой в нужда”, казва Бладжев.

Димитър никога не е бил учител, но приема тази роля, за да сбъдне мечтата на едно момиченце от къща от семеен тип в град Божурище да научи английски език. Постепенно към уроците се присъединяват и други деца, а измежду буквите се появява и приятелство.

Започва да води децата в София на културни мероприятия – на театър, на кино, на изложба. Когато е по-топло ги води в парковете, на Витоша, на басейн. Постепенно се превръща в техен ментор.

Най-трудното нещо за Димитър се оказва не преподаването, а спечелването на детското доверие.

За щастието, любовта и знанията, които Димитър Балджиев дава на тези деца, като част от доброволчеството му към фондация „Конкордия”, той получава приза „ГЕРОИТЕ 2019”.

Вижте повече във видеото!