Актрисата Деси Бакърджиева е добре позната на всички от сериалите на bTV "Фамилията" и "Стъклен дом". Наскоро тя роди второто си дете – Вивиан, но, за съжаление, коронавирусът отне живота на бащата, който не успя да види дъщеричката си.

„Вивиан е истинско вдъхновение. На тази въраст да имаш дете е по-добре осмислено и осъзнаваш стойностните неща в живота. Вивиан ми дава крила за много неща. Да си майка е най-хубавата работа на света“ – сподели Деси Бакърджиева в "Тази събота и неделя".

Нейната първа дъщеря Ана-Мария вече е на 18 години.

„Това е голяма привилегия, защото тя много ми помага. Извади ме от трудния период. Надявам се да се справя, защото много жени са отгледали децата си сами и са се справили. Имам мисия и тя не е просто да отгледам две прекрасни дъщери, а да им осигуря стойностен живот, да се чувстват сигурни“ – призна актрисата.

Тя не знае как коварният коронавирус избира жертвите си, защото съпругът й Филип е бил здрав и физически активен. Строителният инженер е ученическата любов на Деси и двамата се познават повече от 30 години.

„Сближихме се, когато родителите му починаха при автомобилна катастрофа. Загубих един изключителен приятел, защото се познаваме от много години. Още като ученик ми бе казал, че много харесва имената Ана и Вивиан. Знаеше, че очакваме дъщеря… Трудно ще й обясня липсата на този човек. Всяко момиче има нужда от баща. Сигурна съм, че Филип винаги ще е до нея по някакъв начин и ще я закриля“ – сподели Деси Бакърджиева.

Актрисата е щастлива, че Филип е гледал всички постановки, в които играе.

„Беше голям мой критик. Най-близките хора са ни най-големите критици и така трябва. Хората, които те обичат, трябва да ти казват истината“ – коментира тя.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе. В него актрисата разказва и за прапрабаба си Тодора Меразчиева Бакърджиева, която е съратничка на Левски и куриер на Централния революционен комитет. Любен Каравелов я нарича "Казанлъшката фея", Чудомир "Казанлъшката роза с дългата коса", а Захари Стоянов в "Записки по българските въстания" разказва как е носила в полите си сабята на Васил Левски, а в косата си – Кървавото писмо.