В деня на шегата, не на шега bTV ви представя едни от най-влиятелните гласове от социалните мрежи - котараците Румен и Златим.

Техните физиономии се харесват от хиляди хора, а съчинените им диалози са сред най-споделяните постове в българския Фейсбук.

„Тихи котки са моите. И двете по принцип са доста дръпнати. За породата на Румен - той е британска късокосместа, това е нормално. Те са по-дистанцирани, спокойни и умерени. Златим е по-буен, постоянно прави някакви бели“, разказва Наталия.

Снимка: bTV

Наталия или Чистачът на тоалетната чиния е интериорен дизайнер. Тя е човекът, който се грижи за тях и развива социалните им мрежи.

Всичко започва през 2017 г., когато Наталия публикува снимки на Румен на личния си профил и приятели я насърчават да развие тази идея.

„За пръв път може би осъзнах, че тази котка вече е звезда, на едно изложение в Музея „Земята и хората“. Там бяхме поканени като гости. Румен не е състезателна котка, но събрахме много хора пред нашия щанд. И именно тогава осъзнах за пръв път, че котката ми явно е звезда“, казва Наталия.

Снимка: bTV

Тяхното интернет приключение бързо набира скорост и хиляди последователи започват да споделят умотворенията на Румен на „котко-български“.

„Мисля, че ако котката можеше да пише, щеше да го прави без да спазва правилата, защото тя не спазва правила за каквото и да е. така че те определено нямаше да се съобразяват и с граматиката“, отчита фактите Наталия.

Не след дълго, взет от обява за онлайн продажби, се появява и Златим. „Една година след като взех Румен, който е склонен да пълнее и никак не обича движението, реших, че на него му трябва приятелче и най-вече спаринг партньор“, казва още Наталия.

Снимка: bTV

Така динамичното дуо започва своите пререкания, издават книги, обикалят из страната по турнета. „Всичко, което съм направила покрай котките, беше поискано от техните фенове. Писах, писах и те накрая ме попитаха, защо не го събера в една книга. Първо издадохме една книга с проза. Втората книга беше с поезия“, разказва Наталия.

Сега всяка година печата календари и картички с двата котарака. „Аз си мисля, че котките си водят помежду си някакви диалози, а понякога и монолози. И ако ние запазим тишина и се вгледаме, може би ще започнем да долавяме за какво става въпрос“, обяснява още Наталия.

В деня за размисъл решихме да попитаме за някои важни неща едни от най-споделяните умове в родното интернет. Като например: Кое е най-важното за нас, за да имаме по-добро бъдеще? Отговорите можете да чуете във видеото.

Снимка: bTV

А в този ден за размисъл bTV ви пожелава мъдрост и широта на мирогледа, почти като тези, които притежават Румен и Златим.