Даниел Стайков отказва за спазва съветите на Ищар и Дара: Кефи ме да пея без техника

Първите в историята на „Гласът на България“ крос битки на живо ще превземат ефира в неделя вечер от 20 часа

Първите в историята на „Гласът на България“ крос битки на живо ще превземат ефира в неделя вечер от 20 часа. В битките треньорите по свой избор ще изправят участник от своя отбор срещу участник от всеки друг конкурентен отбор. Така 12-те финалиста ще се борят само за 6 места на сцената на големия финал, който е на 12 декември.

Пред камерата на "Тази събота" Даниел Стайков, един от финалистите в шоуто сподели за трепета от предстоящите битки.

„Абсолютно съм благодарен за това, което ми се случва. В състезанията винаги има доза напрежение и това е част от адреналина, който трябва да те стимулира да бъдеш шампион“, каза участникът.

Даниел се занимава с музика от 16 години, а първата китара, която докосва, е тази на баща му. Въпреки, че намира популярността за нездравословна и напрежението на кастинга за шоуто било огромно, той признава, че се записва, за да може повече хора да чуят таланта му.

„Популярността ме стресираме до някаква степен, защото това е комерсиално внимание, сравнително повърхностно, да си гледан, наблюдаван, коментиран, това се усеща по някакъв начин, но все пак аз ще изкарвам парите си от музика, така че заповядай стрес в живота ми“, казва Даниел.

Съветите от Дара и Ищар определя като много здравословни, но за момента няма да ги спазва. „Като ми е здрав гласът, няма да ползвам много техника при пеене, защото просто мене ме кефи да звучи така, кефи ме да пея без техника“, категоричен е певецът.

Преди няколко години с негови приятели създават групата „The Lefties“, с която минават през всевъзможни стилове с пънк звучене, за да бъде вече факт и първият им албум „Неро“. Очакват ги концерти във Варна и Пловдив, съответно на 18 и 19 декември.

Мечтаят заедно да подгряват концерт на „Пласибо“ и помоли от ефира на bTV за помощ, за да осъществи това.

Още за участниците от "Гласът на България" може да прочетете на LadyZone.bg: