Фестивал на светлините в София. Когато луната изгрее, светлините на LUNAR ще бъдат включени, за да дадат нов облик на едни от най-красивите сгради и забележителности в София.

Фестивалът за светлинно изкуство ще продължи 4 вечери - между 6 и 9 май от 20:30 до полунощ и ще преобрази централната част на града в огромна галерия под открито небе.

Български и чуждестранни артисти ще разкажат истории, провокират въображението и изненадат публиката, чрез своето завладяващо светлинно изкуство. За „Тази неделя“ говори един от световноизвестните артисти, които ще видим –Тиери Ноар.

„С организаторите се запознахме през 2015 г. Те станаха победители в едно състезание за най-добра видео проекция върху Бранденбургската врата. Показаха моя картина и така се запознахме“, разказва Ноар.

„Аз бях първият, който започна да рисува върху Берлинската стена през април 1984. Това беше малка стъпка, която трябваше да привлече вниманието. Още се говори за това, защото беше нещо спонтанно, върху Берлинската стена не се рисуваше по онова време. Беше като революция. Германските художници не рисуваха по стената, беше табу в обществото”, разказва артистът.

„Беше опасно, защото войната вече беше започнала на територията на ГДР. Тогава бях млад и можех да видя войниците като приближат и да притичам петте метра и да прескоча обратно в Западен Берлин”, спомня си той.

Какво да очакваме на фестивала, вижте повече във видеото.