Актьорът Любен Чаталов наскоро навърши 70 години. Навръх рождения му ден - 24 февруари, бе представен филмът от 1980 г. „Игра на любов”, с който той печели огромна популярност.

На 25 февруари кино „Одеон” показа предпремиерно новия филм „Вой”, в който актьорът е съсценарист и изпълнител на главната роля. Сюжетът на новата творба е свързан с актуалната тема за бежанците и за трафика на хора.

„Вой“ е малко мрачна, но добре направена история. Темата е за емигрантската вълна. Има нещо зловещо в тази история, но и нещо много човешко“, разказа актьорът.

Любо Чаталов има зад гърба си около 150 роли в киното и театъра. Списъкът от филми и сериали, в които е участвал, надхвърля 90. Той става звезда още с дебюта си в киното - с филма „Бумеранг”, излязъл през 1979 г.

Сред другите прочути ленти с участието на актьора са още „Голямото нощно къпане” (1980), „Адаптация” (1981), „Лавина” (1982) и много други.

Творческата му активност продължава и до днес. Голям зрителски интерес печели моноспектакълът му „Мухата”, написан специално за него от приятеля му и също ярка филмова звезда Иван Иванов.