Освен пластичен хирург, Мартин Генов е водолаз, фотограф, баща, а отскоро и водещ на рубриката „Успешните“ в предаването "Преди обед" по bTV, която зрителите могат да гледат всеки понеделник. В нея той ще показва успели хора в живота, които са го направили с много труд, а не просто известни личности, които си мислят, че са постигнали нещо.

„Никога не давам отговор, когато човек дойде при мен и ме попита: "Според вас какво трябва да променя в себе си", казва той.

Пластичният хирург казва, че много жени идват при него и носят снимки, като искат определени носове, скули и т.н. Въпреки че корекциите струват няколко хиляди лева, това не би спряло жените - а вече и мъжете.

"На Запад нещата още са умерени, но в Източна Европа нещата са прекалени", заявява хирурга.

Тази тенденцията за уеднаквяване според д-р Мартин Генов тръгва от реалити звездите, те дават началото на всичко.

„Когато аз се разминавам драматично във визията си за красиво и естетично с пациента, това е знак за мен, че каквото и да направя, той или няма да е доволен, или аз няма да съм щастлив", казва Генов.

Най-странното желание, което е имал от пациента е: „Искам операцията така да бъде направена, че да се вижда отдалече, че е оперирана". За хирурга това е тотално нелогично и той отказва на подобни прищевки въпреки всичко.

"И жените, и мъжете трябва да съумяват да остаряват с достойнство в годините. Има една все по-популярна фраза, че някои хора остаряват като катедрали, а други като цървули", заявява той.

Пожелава си дъщеря му да не преувеличава с нищо, когато порасне. Самият той казва, че не би се съгласил да постави импланти на бюста на 18-годишно момиче. 

Д-р Генов споделя, че е впечатлен от снимките на звезди като Дрю Баримор и Камерън Диас, които показват снимки в социалните мрежи без корекции и филъри.

Вижте какво още сподели д-р Мартин Генов във видеото.