Българската цигуларка Зорница Иларионова издаде своя трети албум. "Le Cadeau" (Подарък) е с френска класика, а посланието му е, че музиката е подарък.

„Много съм щастлива, че албумът излезе! Искам да благодаря на фондация „Америка за България“, която подкрепи проекта. Благодаря и на проф. Павлина Доковска от Ню Йорк, която организира конкурса. Аз бях сред победителите и този диск е моята награда. Благодарности и на блестящата пианистка Мария-Елена Средева, с която записахме албума“ – сподели Зорница Иларионова в "Тази събота и неделя".

Тя призна, че по време на пандемията конкуренцията е по-голяма, защото в конкурсите се участва със запис, което е по-достъпно от пътуването и явяването на живо.

„Наскоро спечелих престижния международен конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург. Благодаря на преподавателите ми – майка ми Благородна Танева, проф. Захар Брон и проф. Павел Верников, с когото работя в момента. Благодаря и на съседите си за търпението по време на моите репетиции“ – допълни талантливата цигуларка, която свири на немски инструмент, направен по поръчка от Караян за концертмайстора на Берлинска филхармония.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!