От 15 години Богдан Боев снима диви животни и води чужденци в България, които да запечатат в кадри изумителната българска природа. 

"Фотографите на диви животни са посланици на дивата природа. Те показват красотата и говорят за тези, които нямат глас", споделя Боев

За него снимането на диви животни е контакт с природата, а снимката е това, което можеш да споделиш с останалите. 

За да направи перфектния кадър, отделя много време в наблюдение и чакане. Това обаче не са изгубени часове, а време, в което може да научи повече за поведението на животните. 

Снимка: Личен архив: Богдан Боев

"В България може би най-рядката граблива птица е царският орел. Преди няколко десетилетия бяха не повече от 8-10. Тях все още не съм имал възможност да ги снимам. Правил съм опити, но неуспешни. Иначе България е много популярна дестинация за скални орли за лешояди. Има такива укрития в Източните Родопи"

Освен в България, Богдан Боев снима животни и в чужбина. Заради срещата си отблизо със семейство кафяви мечки във Финландия прекарва 3 дни в укрития.

"През юни е най-благоприятният период за снимане на кафяви мечки с малките… Там имаше много семейства мечки, като понякога малките мечета, които се заиграваха помежду си, стигаха съвсем близо до укритията ни, може би на метър-два. Много от хората смят, че са някакви супер страшни зверове и същества, които са доста опасни. Така е - опасни са, но може би много хора не знаят, че основата част от менюто им са горски плодове и растителност."

Богдан Боев снима вълците в Родопите и Понор планина, лешояди, скални орли, зайци и др. За тези животни се полагат и грижи.

Снимка: Личен архив: Богдан Боев"Ние им носим храна, те ни позволяват да ги снимаме."

Харесва му фактът, че в  дивата природа няма лицемерие и подправеност във взаимоотнoшенията.

"Нещата, които се случват тук, са истински и всеки път си давам сметка за това, когато я на наблюдавам пред обектива", обобщава той любовта си към заснемането на диви животни. 

Още за света на WILDLIFE фотографията четете в Ladyzone.bg.