„Може да има разместване на третото и четвърто място и „Има такъв народ“ да остане на четвърто - не на трето, като ГЕРБ и ДПС са силно на терен“. Това коментира политологът Татяна Буруджиева малко преди парламентарния вот на 4 април.

Тя не изключи и ДПС да минат на втора позиция, защото "достигат до всеки човек“. А за БСП коментира, че водачите на листите „се държат като назначени“, а и многото скандали около листите също могат да изиграят лоша шега, смята Буруджиева.

Електоралните нагласи в начало, според проучването на "Алфа рисърч", проведено между 26 февруари и 1 март сред 1013 пълнолетни граждани по метода на прякото интервю и финансирано от Агенцията и bTV, сочи, че ГЕРБ е първа политическа сила с 28,5%, БСП е на второ място с 23,2%, следват "Има такъв народ" – 13,3%, ДПС - 12,5%, Демократична България – 5,7%, "Изправи се, мутри вън" – 4,5%, малко под бариерата от 4% е ВМРО.

Според нея политиците не са били подготвени за кампания през социалните мрежи и медиите.

Нямаше възможност за поправяне в момента на воденето на кампанията поради липса на живия контакт с публиката, обясни още експертът.

По думите й може да има решаващ вот в последния момент при „Демократична България“, които са били с доста интересна кампания в мрежата.

Политологът обясни, че протестният вот ще е добре представен в този парламент, като визира партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, формирана като протест срещу всички политици.

Вижте още във видеото.