Днес bTV Новините навършват пълнолетие – на днешната дата преди 18 г. излъчихме първата си емисия новини.

„Не изпадам в умиление”, призна с усмивка в студиото на „Тази неделя” един от първите водещи (а днес – продуцент на „Тази сутрин”) – Петър Томов. По думите му началото е било трудно, но си е заслужавало.

Снимка: bTV

„Много неща се промениха, бяха много млади – операторите средната ни възраст беше 25-6 години, бяхме много малко хора и бяхме много надъхани за работа”, разказа операторът Добромир Иванов. По думите му целият първи екип на bTV Новините е бил „едно семейство”.

Снимка: bTV

Мариана Векилска разказа за началото на кариерата си в bTV като репортер в сутрешния блок.

За нея и голямата част от хората, създали новините на телевизията, началото съвпада точно с периода между 25-35 г., „когато си много активен в личен и професионален план”.

Снимка: bTV

Тя беше категорична – даже само да се усмихнеш пред камерата често изисква огромно усилие: „Всеки от нас се е сблъсквал с човешки трагедии, поемал е човешката болка”. Тя обаче е благодарна именно за истинските човешки истории, които разказва.

Снимка: bTV

„Ние не сме просто наблюдатели на дадената история. Преживяваме всички тези истории, няма как да не те докоснат, не сме роботи”, подчерта и Добромир.

Петър, който днес всеки ден организира интервюта с водещи лица от политиката, бизнеса и обществения живот, сподели за какво е най-благодарен: „Срещам обикновени хора, от тях попивам много повече, отколкото от известните и от политиците – техният житейски опит и техните житейски правила ни учат на много”.

Благодарим ви за доверието!