БСП се събира на национален събор на Бузлуджа. Днес левицата отбелязва 128 години организирано социалистическо движение.

Празненствата започнаха още вчера, в Габрово партията се събра на пленум в Габрово, за да приемат платформата за местните избори.

Снимка: Ладислав Цветков

„Посланията са, че общината не е фирма, а домът, където живеем. Ние предлагаме силна платформа, която ще бъде разработена за всяка община поотделно. Работим още по нея, имаше и нови предложения”, каза организационният секретар на БСП Кирил Добрев.

Снимка: Ладислав Цветков

Според Добрев, най-подходящата кандидатура за София е Мая Манолова. Все още яснота по темата няма. 

По думите му, левицата предлага безплатни детски градини и социални грижи. Добрев допълни, че на тези избори БСП ще извади ново поколение политици.

„Хора между 35 и 50 години, хора, които успяхме да подготвим и смятам, че те имат бъдеще в политиката. В БСП има процедури, които трябва да минат, но част от тях вие ги знаете. Нина Ставрева в Каварна, например”, заяви организационният секретар.

Добрев посочи, че намаляването на партийната субсидия преди изборите е било удар върху опозицията.

Снимка: Ладислав Цветков

„Искат да ни поставят на колене, да се предадем. Опцията, която ни дават е да взимаме пари от бизнеса или да се продадем – изборът ще го чуете днес на поляната. БСП е в състояние да направи силни избори и без пари”, посочи Добрев.

ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове - какво е това освен признание за провал. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на националния събор на левицата на връх Бузлуджа. 

Снимка: Ладислав Цветков

„Вчера по традиция като единствената истинска партия ние първи излязохме с платформа за местните избори, т.е. първо какво ще правим за хората, а след това и кой ще го прави. Кажете на вашите съграждани, че БСП ще изпълнява всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и че това ще им струва по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет социалист - ще се запази общинското здравеопазване. Освен нашите идеи, ние имаме нашите кандидати. Виждате ли какво се случва от ГЕРБ. Ден след ден се отказват от ключовите си кметове досега. Какво е това освен признание за провал”, каза още Нинова.