„Бригада нов дом” промени живота на семейство Станкови, които се радват на малките неща, въпреки трудната им съдба.

Лидия и Станислав са заедно от 17 години. Запознанството им е било любов от пръв поглед. „Запознахме се 2000 г, аз тъкмо бях завършила училище и започнах работа. Той беше охрана, а аз шивачка”, спомня си жената.


И от тази любов няколко години по-късно се ражда Еми. Още от раждането си тя е диагностицирана с тежката болест спина бифида. Заради тежкото ѝ състояние, лекарите съветват родителите да оставят дъщеря си в дом за сираци. Лидия и Станислав дори не искали да чуят за подобен вариант. И така 16 години се грижат за тяхната най-голяма радост в живота.


Въпреки тежката диагноза, Еми е лъчезарна и усмихната. Отличничка в училище и детски представител на омбудсмана на България – Мая Манолова.

Станислав е единственият, който издържа семейството.  Всичките им  пари отиват за грижите за Еми. Семейството трудно покрива дори спешните разходи, а за ремонт на жилището не остават никакви средства. Но това се променя след намесата на Мария и бригадата на Караджов.

„Преди апартаментът ни беше разруха. Мухал, падаща ламарина в банята, тапети няколко вида. Сега вече е супер. Уютно, прекрасно. Благодарим на бригадата и на всички замесени”, каза Станислав.

„Благодарим най-вече за това, което направиха за Еми, за нейната  стая. За абсолютно всичко. Аз съм им най-благодарна за банята. Никога не съм очаквала, че мога да имам такава баня”, заяви Лидия.

Освен с розовата стая, Мария Силвестър успя да изненада Еми и с нейните идоли – шеф Михалчев, шеф Андре и шеф Лео Бианки от предаването на MasterChef по bTV.

„Еми е изключително чиста душа и много борбена. И съм сигурен, че ще успее, защото тя си има един символ на успеха – именно тази кукла, която ѝ подарих. И се надявам вече да ѝ е донесла успех”, посочи Лео Бианки.


Семейството се надява тяхната най-голяма радост в живота, а именно дъщеря им някой ден да проходи и да изкачи връх Мусала. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!