47-годишна жена, IT специалист, беше обявена за издирване. Изчезнала е в петък и от тогава няма връзка с нея.

Това е вторият случай тази седмица. Преди няколко дни за издирване беше обявен и бизнесмен, търгувал с криптовалута.

Любомир Методиев е един от хората, които активно търсят Алена Щерк. В студиото на „Тази неделя“ той каза, че от няма никакви новини за изчезналата жена. 

Късният следобед в събота и тази сутрин приятели на Алена са обходили няколко района, за които има информация, че че е забелязвана последно нейната кола.

 „Група приятели да обикалят в районите, които имахме информация, че може и е забелязана колата, но нищо. Има информация, че тя е забелязана в нощта, когато е изчезнала, на няколко локации в района на Радомир, Перник и около София“, обясни Любомир.

По думите й Алена и бившият й приятел са живеели в Рударци, но след като се разделят, тя вече живее в Бояна.

„По записи от камери на пътя или на тол системата знаем, че колата е засичана на няколко локации в този район. Има необясними амплитуди в появяването на колата на различните места. Например виждате колата след 1 ч. през нощта и следващият ден чак в 4 ч. Това е в нощта след като контактът с нея вече е прекъснат“, обясни още приятелят на Алена.

Според него, информацията, която се получава е понякога объркваща и различна.

„Просто ние проверяваме всички възможни следи с наши сили, колкото можем. Близките, приятели и роднини, се опитваме да направим каквото можем с наши сили, без да разполагаме със 100% оперативна информация“, посочи той.

За Алена той отбеляза още, че обича реда и сигурността, но не знае причината да има паник бутона в дома й.

„Те имаха проблеми някакви в отношенията си, явно и затова се е стигнало до раздяла с нейния партньор. Знаем,  присъствали сме на случаи, когато тя е прекарала по 2-3 чеса на телефона, когато сме на някакво мероприятие, свързано с танцови събития. Тя изкарала почти цялото мероприятие на телефона в разговори с него“, разказа още Любомир.

По думите му Алена е изключително спокоен човек.

„Последно чух, че той на едно мероприятие преди една седмица я е търсил. Много хора, които го разпознават, казват, че е обикалял в късните часове и я е търсил“, разказа още приятелят на изчезналата жена.

Мислите ни водят към нейния бивш приятел Виктор, който така или иначе в момента е издирван и не се знае къде е, каза Мартин.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!