Благотворително плаване на Панчаревското езеро този уикенд в помощ на млад баща, който се бори за живота си.

Всеки, който иска да се повози на моторна или ветроходна лодка, може да го направи, освен за да се наслади на почивния ден сред природа, но и за да помогне на Бойко Димитров. За езерната разходка няма такса, приемат се дарения.

За него семейството му казва, че е скромен, слънчев и с голямо чувство за хумор.Той е баща на две деца, с които не се е виждал от няколко месеца, поради влошеното му здравословно състояние. Преди четири години бъбреците  на Бройко спират да функционират и стой спешно се нуждае от трансплантация. Правят няколко опита с донори, но все неуспешни.

През 2018 г. той успява да получи втори живот. Извършена му е трансплантация. Спасен е благодарение на съпругата му, която му дарява свой бъбрек. Двамата са заедно от деца и винаги са заставали един зад друг. Благодарение на нея той не губи усмивката си нито за ден, въпреки здравословното си състояние.

След бъбречната трансплантация, обаче Бойко развива животозастрашаваща гъбична инфекция, която се разпространява в сърцето, мозъка и таза. Гъбичката разяжда костта на левия му крак и от няколко месеца е обездвижен. В момента се намира в болница в Турция.

Съпругата му Даниела разказа, че до момента са събрани около 30 000 евро. Нужни са 60 000 евро, с които да бъдат покрити болничните нужди, както и приема на лекарството, което на ден излиза 1000 лв. Той трябва да го приема поне още четири месеца.

Снимка: btvnovinite.bg

Предстои операция на крака, която ще е първата по ред. След няколко месеца ще бъде назначена втора, за да се постави изкуствена става, за да може Бойко да се движи.

Всеки, който има възможност и желание да помогне, може да го направи и със средства на банковата му сметка:

Снимка: btvnovinite.bg