Обществеността в Благоевград се обедини около благородна кауза - спасяването на живота на млада учителка.

Това е една обикновена история за една необикновена жена. Майка, съпруга, дъщеря и най-любим учител - Гергана Деренцева. Разболява се като много други.

Внезапно, бързо и тежко. Но уж обикновената история за една тежка диагноза се превърна в необикновена за цял Благоевград. Учители, ученици и родители подемат кампания в нейна помощ.

„Става въпрос за млад човек, който може все още да живее, да се радва на близките си, на семейството си, да се развива професионално, така че това си беше един шок“, каза Йордана Стамберова, учител в ПГИ "Иван Илиев" Благоевград.

Гергана разбира, че има тумор в мозъка през пролетта по време на извънредното положение. Спира да преподава дистанционно, за да се подложи на няколко тежки операции. От тогава учениците й не са я виждали, но не спират да мислят за нея.

„Изключително много държа да я видя отново здрава в класните стаи, да се усмихва на учениците и да продължава да преподава с хъса, с който преподаваше“, споделя Мирослав Стоянов, XII клас.

„Много ми липсва госпожата. Искам да й пожелая много здраве и да бъде силна, защото ние всички знаем, че тя ще се справи с тази болест и ще се върне при нас“, каза Ана Стойчева, XII клас.

На любимата на поколения ученици в Благоевград г-жа Деренцева са й необходими 24 хиляди евро за спешна медицинска интервенция в Турция заради следоперативни усложнения.

„Хора, всички, които можете, помогнете. Кой с колко може и както може. Нека сега да се покажем, че можем да бъдем заедно, че сме хора преди всичко, че сме общество“, призова учителката Йордната Стамберова.

За здравето на г-жа Деренцева се обединиха и футболисти и футболните фенове в града. А любимият на Благоевград Станислав Костов изпрати видеобръщение от Кипър, където в момента играе.

18 отбора се записаха за участие в турнира, който започна днес. След това средствата, които заплащат за турнира, ще отидат в помощ на Гери.

Всеки, който иска, може да остави пари в кутия, дори и да не участва в турнира.

Може да дарите средства под мото "ЗАЩИТИ ГЕРИ", ползвайки нейната банкова сметка:BG94UBBS88881000968574