„За мен е чест и признание, но не си позволявам това да ми повлияе на самочувствието“, каза в предаването „Тази неделя“ репортерът и водещ на bTV Новините Бесте Сабри, която спечели специалната награди на конкурса за телевизионна журналистика „Свети Влас“.

Отличието за Бесте Сабри е за репортажите ѝ от Турция след опустошителното земетресение през февруари. Наградите се връчват за 13-та поредна година.

„Човек трябва да пази баланса и да е здраво стъпил на земята. Трябва да продължи да води животът, койот е водил и преди наградите, да работи в същия дух, това е важно, за да останеш един истински и достоен журналист“, каза тя.

 „Един журналист е толкова добър, колко е последният му репортаж. Водя се по тази мантра. За мен тази награда е чест“, сподели още тя.

„Това, което си споменем от Турция е болката в очите на хората. Три месеца след земетресението, загубата на близки и дом, все още се четеше в очите им. Не може да говори, че животът се е върнал към нормалното. Живот към нормалността трудно бихме видели години наред, въпреки че властите обещават за една година да възстановят сградите“, посочи Бесте Сабри.