Водещият на легендарното детско телевизионно предаване "Кой е по-по най" гостува на Петя Дикова в "Тази събота и неделя".

Бате Енчо (Енчо Данаилов) сподели, че и до днес към него се обръщат по този начин. "Наскоро един възрастен мъж ми вика: "Ей, бате Енчо", аз го питам: "Как ще съм ви бате, вие на колко сте?", а той отговаря: "На 90, но бате Енчо е титла!"

Той има две дъщери. Едната се занимава с PR, а другата е актриса и режисьор, чието първо представление наскоро имаше премиера.

"Предаване за деца се прави много по-трудно от предаване за възрастни. И трябва да е по-добре", признава водещият. "Възрастният винаги може да го излъжеш, докато детето ако не му е интересно това, което гледа - става и си тръгва."

Петя Дикова изненада бате Енчо със среща с пораснал герой на "Кой е по-по най". 11 години по-късно Юлиян Табаков се включва от Мюнхен, където учи и живее в момента, за да разкаже какво е имал предвид, когато е бил дете и е участвал в предаването. 

Баща му качва видеото с него в YouTube и днес то има над половин милион гледания, а самият Юлиян често е разпознаван от напълно непознати хора.

"Бяхме със майка ми и баща ми, играем със сестра ми и майка ми вижда някакво семейство, което ме е гледало по странен начин. Тя се е притеснила и отишла да ги пита дали всичко е наред. Те й отговорили: "Това не е ли Юлиян Табаков, виждали сме го в YouTube"

Още истории от култовото детско предаване чуйте във видеото по-горе.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!