В деня на бащата Башар Рахал разказа в „Тази събота” за ролята си на родител. В момента той споделя една снимачна площадка с неговата дъщеря Клоуи. Тя върви по неговите стъпки, но по свой си път.

Башар Рахал има две дъщери – Клоуи и Индия. Клоуи е на 17 години, живее в Америка и е поела по стъпките на баща си. В момента в Пловдив снимат втория филм, в който участват заедно – „Завръщане”.


„Аз играя Карина, която е млада мацка във филма и играя дъщеря на баща ми, което е много интересно. Не, че не е комфортно, ами е много различно, защото ти си свикнал да играеш с хора, които не познаваш”, каза момичето.

„Честно казано аз бях доста против тя да се занимава въобще с тази професия и ѝ казах, че тази професия, особено за жени, е изключително трудна. Първо световната литература и световните пиеси, въобще всичко написано, колкото и жалко да звучи – има много по-малко роли за жени. Конкуренцията при жените е много по-висока, отколкото при мъжете. Казах ѝ: „Има много голям процент ти да бъдеш непрекъснато безработна”. Актьорската професия е трудна професия – тя е и въпрос на късмет, не е въпрос само на талант или на работа”, допълни Башар.

Клоуи сподели, че се разбира много добре с баща си извън снимачната площадка и той е нейният модел за подражание.

„Аз нямаше въобще да се занимавам с актьорството, ако не беше за него. Той абсолютно ме напъти към това. Той не искаше да бъда актриса – не искаше. Като ходиш на терен от малка, няма как да не се интересуваш, защото виждаш актьорите, но не виждаш само последната снимка, а виждаш всичко, което се случва преди това. И ти става супер интересно”, посочи дъщерята на Башар.

„Завръщане” е четвъртият авторски филм на Ники Илиев. С него продуцент на лентата е и Башар Рахал, който и участва във филма. А за снимачна площадка избират Пловдив.

„Историята е за четирима много добри приятели, които не са се виждали 25 години  и се прибират в Пловдив. Всеки се е променил по някакъв начин и се срещат с неща от миналото си. Стари любови излизат наяве, има конфликт, има конфликт между двамата главни. Те са много главни роли всъщност, то е някакъв ансамбъл по-скоро”, посочи актьорът.


Преди няколко седмици Клоуи получи награда за най-добра актриса в американски конкурс, в който си състезава с още 240 артисти от САЩ, Великобритания и Канада. Тя е спечелила 50-членното жури с образа на Макмърфи от „Полет над кукувиче гнездо”.

„Тази пиеса я гледах в Народния театър, като бях по-малка и се влюбих. Чела съм книгата 9 пъти и съм гледала филма 48. Това ми е любимият филм. Знам го наизуст. И като разбрах, че правим пиесата в училище – реших да попитам дали има начин да се сменят ролите. И се оказа, че тя това го мислеше. И веднага – за никакви други роли не се пробвах, само за Макмърфи. Ние бяхме 18 момчета и 2 момичета за тази роля”, уточни Клоуи.

 Цялото интервю с Башар и Клоуи Рахал вижте във видеото!