В Хасково Лили Иванова и музикантите от Li Orchestra изнесоха своя 25-и концерт от мащабното национално турне. Първи на репетицията на музикантите от Li Orchestra се явява барабанистът Росен Ватев.

Той работи повече от 10 години в бенда на Лили Иванова. От първите години с нея ще запомни емоцията, с която е бил зареден.

„Първото участие, по-скоро си спомням няколко, които направихме в началото, може би заради силно емоционалното състояние, в което съм бил, защото все пак в България можеш да свириш само с един такъв артист. И това е тя“, заяви Росен Ватев пред bTV.

От всички качества на Лили Иванова, Росен Ватев най-много цени нейната дисциплинираност.

„Музикантската професия може да бъде доста хаотична на моменти. Тази дисциплина в нейния екип се спазва, провокирана от нея, е нещо като остров, на който се чувстваш безопасен“, добави той.

Росен смята, че настоящото турне е най-мащабното от всички, на които е бил досега с Li Orchestra и не само.

„За мен беше изключително приятно това турне, защото то някак си се получи в отговор на онези две години, в които нямахме възможност да излизаме пред хора. Мисля, че отговорихме подобаващо“, заяви барабанистът.

Росен Ватев е музикант с десетки години кариера зад гърба си, изнесъл стотици участия у нас и в чужбина, работи от рок, през хип-хоп до поп проекти. Рок публиката го познава като барабанист на групата "Джеръми".