Поредно дарение за детското интензивно отделение на университетската болница „Света Марина“ във Варна от кампанията „Българската Коледа“. Там вече разполагат с модерно реанимационно легло.

В детското интензивно отделение на болница се грижат за най-тежките случаи в Североизточна България. Медиците лекуват годишно около 500 деца с подкрепата и на „Българската Коледа“, която от доста години помага на отделението и на болницата с различна апаратура.

„Ние сме изключително благодарни, защото квалификацията и дейността на лекарите и сестрите може да се развива само, когато и инфраструктурата е добра“, казва проф. д-р Виолета Йотова, директор на Първа детска клиника в болницата.

Последната придобивка за отделението, пристигнала преди дни, е модерно многофункционално реанимационно легло.

„Ценното при него е, че има много функции, които улесняват обслужването, обгрижването на тежко болни пациенти, особено такива, които са неподвижни, които са на апаратна вентилация“, обяснява д-р Дарина Крумова, началник на детското интензивно отделение в „Св. Марина“.

Съвсем скоро в отделението ще получат и нов ехограф. Освен това „Българската коледа“ подкрепя и 36 деца към клиниката за осигуряването на нужните им скъпоструващи медикаменти, които не се финансират от здравната каса.

„Няма кой да поеме в следващата година грижите за тях, ако не е „Българската Коледа“, така че аз искрено се надявам българите да бъдат съпричастни, както всяка година и отново да отворят душите си и да подпомогнат тези семейства“, казва д-р Виолета Йотова.

„Българската Коледа“ се провежда за 18-ти пореден път, като през миналата година бяха събрани близо 2,5 млн. лева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!