Над 900 потребители на платформата "България те иска" присъстват на най-големия работодателски форум „Кариера и живот – защо в България?“. Те ще се срещнат на живо с топ специалисти от света на бизнеса и едни от най-големите и отговорни работодатели в страната.

"Днес е празник за нас, защото за по-малко от година успяхме да превърнем една кауза, в която екипът ни искрено вярва, в работещ модел. Работодателите, които имат щандове тук и всички вдъхновяващи лектори и потребители ще могат да се уверят, че България дава достатъчно много разумни причини да се върнеш или да останеш", разказа Андрей Арнаудов, основател на "България те иска".

Събитието ще продължи до 17 ч. Входът е свободен, но се изисква предварителна регистрация. Между панелите има отворени и щандове на работодатели, с които посетителите могат да се срещнат.

„Все по-реализуема става благородната цел да се обърнат миграционните потоци – т.е. повече българи да се завръщат в България, отколкото да я напускат“, допълни Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).