Програмистът Виктор Ерменков е посланик на платформата за работа „България те иска“ (Bulgaria Wants You), която призовава повече българи да останат в родината.

Дълго време Виктор е живял и работил във Виена, но преди няколко години се завръща в България и основава компания, която цели да улесни градската доставка до вратата с помощта на технологии.

Снимка: bTV

„Услугата е интересна, защото доставяме бързо, много от клиентите се изненадват от това”, казва той.

Разказва, че не е лесно да си предприемач, но си заслужава.

„Всеки ден нещо се опитва да ме откаже, имаме много подвижни части и нещо да стане – куриер да му сложат скоба, системата да получи временен спад – всичко се отразява и страдаме”, добавя Ерменков.

Снимка: bTV

Според него у нас не е по-трудно от чужбина.

„България е неотъпкан терен – тя е материал, от който трябва да създадеш нещо, докато в чужбина много от нещата вече работят перфектно и много трудно можеш да се конкурираш с тях”, обяснява програмистът.

Според Виктор София е по-напред от Виена във софтуерната сфера, а българските компании работят с цени, калибрирани за Запада.

Снимка: bTV

„Ако работиш достатъчно, петцифрена сума не е непостижима, което е повече от заплатата на президента, която мисля, че е 8500 лв. В коя държава можеш да взимаш повече от президента? В България и то не трудно”, казва предприемачът.

Вижте повече във видеото.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!