Песента "Пъзел" от 13-ия студиен албум на група Б.Т.Р. е посветена на истинското приятелство. Парчето вече е готово, а от групата работят и по техническите детайли на останалите песни от албума. "През изминалата година имахме възможност да оценим истинските неща, които останаха, и да кажем довиждане на тези, които не останаха. Песента "Пъзел" е за истинското приятелство. Този пъзел е и част от пътя на група Б.Т.Р." - споделя Славчо Николов от групата. 

Имиджовото и въздействащо видео е дело на Боряна Николова и Боян Карамфилов. Музиката и текстът са на Славчо Николов, а аранжиментът е на Б.Т.Р.

"Първата песен е голяма отговорнст, защото трябва да влезеш в настройка за студио. Нашата най-голяма сила е свиренето на живо, а искаме да я предадем в записа в студио. Текстът трябва да пресъздаде  усещането да не се предаваш, да цениш приятелството и да събираш парчетата от пъзела на жовота си и да ги подредиш както трябва." - разказва за процеса на записване Наско. 

Двамата със Славчо освен колеги, са и приятели от много години. Отбелязват рождения ден на китариста и беквокалист на клубно изпълнение на живо с публика от над 500 души. "Беше един прекрасен празник!" - споделя рожденикът. 

Датата, на която новият им албум трябва да излезе, е 13 октовмри.  

"Опитваме се да надскочим себе си. Това ще бъде цветен албум и ще има много изненади. Ще има от баладите, с които сме известни, нови неща, но стилът си остава Б.Т.Р" - издава за музикалния проект Наско.

Двамата споделят, че основното вдъхновение за музиката черпят от живота.

"Той всеки ден ни поднася безброй много теми. Особено в такива интересни времена, в които живеем напоследък. Няма как да не си направиш равносметка, но и да не погледнеш напред." - уточнява Наско. 

Скоро момчетатата пуснаха и "Легенда" - видеоклип с концертен запис от премиерата на албума "Невидими стени" в зала 1 на НДК от 2018 г. На първата седмица песента влезе директно под номер 1 в музикалните класации.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!