След като обиколиха Европа, бяха в САЩ и Канада, Асен Блатечки и Калин Врачански изиграха емблематичното представление „Емигранти” и в Австралия и Нова Зеландия.

Снимка: btvnovinite.bg

Двамата актьори са изкарали на континента държава две седмици и са се сблъскали с някои проблеми при аклиматизацията си и най-вече с часовата разлика, разкри Калин Врачански в студиото на „Тази събота".

„Изиграхме 5 представления. Обиколихме всички големи градове на Австралия без Пърт, който е много отдалечен. Българската общност в Австралия е много малко. На целия континент живеят около 3500 българи", сподели Асен Блатечки.

Снимка: btvnovinite.bg

„Голяма част от хората по света, с които сме си говорили след представление, казват, че наистина са живели по този начин. Наистина така са започнали емигрантския си живот - в мазета, без пари, живеят по няколко човека заедно, докато си нагласят нещата", разказа той.

Много често зрителите са се припознавали в героите на постановката, дори един заявил на Блатечки, че е бил точно като персонажа му в пиесата.

Снимка: btvnovinite.bg

Калин Врачански разкри, че някои зрители пък са се почувствали засегнати от начина, по който се представя емигрантския живот, но други са били трогнати.

„Имаше една жена, която дойде при нас. Искаше да ни стисне ръцете. Виждаш как емоцията я залива, тя едва я контролира, благодари ни за това, че сме отишли да играем там, за удоволствието, което сме направили. И просто тръгна, защото беше на границата да се разплаче", разказа Калин Врачански.

Двамата катьори не са имали достатъчно време да обиколят огромния континент, но споделиха, че Австралия предлага много на своите посетители.