В „Тази неделя“ ви припомняме един гост от преди две седмици. Съдбата му докосна много от вас, нашите зрители и благодарение и на вашата финансова подкрепа Арес има шанс да се възстанови напълно.

Арес е бил държан на синджир толкова дълго, че лапичките му са се деформирали, а той изпитваше болка при всяка крачка, защото не е имал шанса за нормален живот и движение. Две седмици по-късно екип на bTV е в приюта за животни, където Арес получи подслон и подкрепа.

Арес – кучето, което трогна цяла България: Сложната операция мина успешно
Снимка: bTV

„Операцията на Арес мина успешно. Той се чувства добре. Не сме се съмнявали, че операцията ще мине добре. Операцията беше преди дни, той е доста активен. Обяснението затова, за съжаление, е, че прекалено дълго е живял с физическа болка и е свикнал с нея, но се радваме, че е така активен“, коментира Пламена Дочева, управител на „Animal rescue“ в София.

Арес – кучето, което трогна цяла България: Сложната операция мина успешно
Снимка: bTV

Известно време Арес ще си почива. След това започва рехабилитацията му с упражнения и плуване. Очакванията са той да се възстанови и да се движи без болка, а вече се търсят и осиновители.