На актрисите Александра Сърчаджиева и Деси Бакърджиева не им е омръзнало да гласуват. "Ако не си гласувал, след това няма защо да се оплакваш." - споделя мнението си в "Тази неделя" Сърчаджиева. 

Тя обаче не е съгласна с това, че българите, избрали да живеят в чужбина, решават "как аз и моето дете ще живеем в тази държава".  

"Не може ти от 20 г. да живееш на другия край на света и да решаваш как да живея аз. Не съм съгласна с това!" - категорична е актрисата. 

Деси Бакърджиева пък не одобрява възможността да гласуват българи, които живеят в чужбина, но не знаят български език. 

"Как гласуваш, като не знаеш български? Това са някакви казуси, които може би трябва да бъдат решени. Но по-важното е, че трябва да гласуваме, за да имаме стабилна политика и просперираща държава, в която да живеем" - уточнява тя. 

Нейната голяма дъщеря е упражнила правото си на глас за първи път. Тя призова и за по-висока избирателна активност: "Дъщеря ми беше много развълнувана. Сякаш за нея това беше празник. Според мен всички млади хора трябва да гласуват. Сега е моментът"

Двете актриси коментираха и случая с убитата 33-годишна Евгения Владимирова.

Бакърджиева сподели, че е била потресена от първите коментари във Фейсбук, които според нея са били в подкрепа на убиеца. 

Според Сърчаджиева пък всяка втора българка е подложена на домашно насилие.

"В България жените, които са подложени на тормоз и са бити в къщите си, не знаят към кого могат да се обърнат и не знаят как да се защитят. Мълчат, защото смятат, че това е срамно или заради детето. Страшно е, че децата стават свидетели на това. Помощ трябва да се окаже не само на жената, но и на детето."