Двама обичани български актьори Албена Павлова и Станимир Гъмов разказаха за презокеанското театрално турне, което подготвят и им предстои в „Тази събота”. Спектакълът е „Вражалец" на Ст.Л. Костов, представен от „Театър „Мелпомена”. 

Снимка: btvnovinite.bg

Постановката се играе от 2006 г. с голям успех, а през годините са правени много промени и подобрения. Сега предстои да я видят и в Северна Америка. Пиесата ще бъде представена на 4 октомври в Монреал, на 5 октомври в Торонто и на 6 октомври в Чикаго. 

Успехът на постановката се дължи на „актуалността. Вече 100 години продължават да ни вълнуват тези теми, свидетели сме на същите манипулации и конспирации”, смята Станимир Гъмов.

Снимка: btvnovinite.bg

За популярността на представлението допринася „живата връзка с публиката, която се осъществява всеки път” , разкрива Албена Павлова, която отбелязва, успехът на спектакълът  се дължи и на жанра – „много остра социална сатира”. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Много се забавляваме. Има едни сцени, от които зависи колко ще продължи представлението, а това зависи на какви импровизации са способни, колко им се играе и взаимодействието с публиката”, разкрива Албена Павлова, която смята, че „режисьорът Жоро Стоилов е подготвил тази пиеса с изключително чувство за хумор и лекота”.