Актьорът Юри Ангелов разказа в „Тази сутрин”, че е започнал да преподава източни бойни изкуства на деца в село Бродилово, до турската граница.

По думите му, той им преподава основно умение – здрав дух в здраво тяло или театъра като бойно изкуство. „Нашите деца са гениални, ние сме космичен народ. Нищо, че изглеждаме малко объркани”, допълни артистът.

Той разказа, че в Странджа планина има особена енергия, която му помага да преподава знанията си. Актьорът разказа подробности за нестинарския ритуал и особеностите на магическото „прихващане”.

„Преди 20 години съзнателно избрах Бургас за град за живеене, като преди това обиколих цяла България. Избрах го, когато още не беше толкова хубав, колкото сега. Тогава ме обявиха за луд, а сега ми завиждат”, посочи Ангелов.

Артистът сподели спомените си за своя ментор и велик български актьор – Апостол Карамитев.

„Той беше отдаден, научи ни да бъдем отдадени. Той казваше: „Всеки човек е взел нещо – от родители, учители, народ. И това, което е взел – е длъжен да върне на хората”. Тази отдаденост, на която ни учеше, ние я прихванахме”, каза Ангелов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!