Ново пътешествие по дирите на незабравими истории и древни легенди с новия сезон на "Ловци на храна" предстои в ефира на bTV, но този път компания на Андре Токев в тази кулинарна експедиция ще прави актьорът и музикант Игор Дамянов.

„Зодията ми е телец и обичам да похапвам. Обичам храната“, сподели Игор в „Тази сутрин“.

Актьорът се определя като „добър дегустатор“, но разкри, че в живота готви само понякога. Наложило му се да го прави по време на пандемията, защото ресторантите са били затворени е прекарвал доста време вкъщи.

Игор е родом от Северна Македония и е прекарал първите 19 години от живота си там. Родът му е от Прилеп, но той е отраснал във Виница. Загубил майка си на 10 години и голямо влияние върху него имала баба му, с която се чувствал много близък. Прадядо му е бил опълченец в Македоно-одринското опълчение и е участвал в Балканската война.

Снимка: btvnovinite.bg

Идва в България, за да осъществи мечтата си да стане актьор. „Трудна е работата и да живееш по този начин. Трябва да работиш и други неща“, споделя Игор.

Игор създава популярния проект „Почувствай България“, в който представя любимите си места в нашата страна. Сред тях са Благоевград, където живее, и Пловдив. Особено много му харесва крайбрежието на Черно море. „Цялото море е огромно богатство“, смята актьорът.

Снимка: btvnovinite.bg

Много от местата, които двамата с шеф Андре Токев ще посетят в новия сезон на „Ловци на храна“ са именно на брега на морето.

Кои са те, не пропускайте да видите в „Ловци на храна“ от 27 септември от 12:30 ч. по bTV.