Актьорът Даниел Михайлов беше арестуван в Пловдив за хвърлени яйца по здравния министър д-р Костадин Ангелов. Заедно с него беше арестуван и Валентин Караджов. Стигна се и до уволнението на Даниел Михайлов от Габровския театър.

„Избрахме тази форма на протест, защото ни писна да протестираме просто срещу сгради. Разбрахме, че г-н Ангелов ще идва в Пловдив и го посрещнахме“, каза в „Тази събота“ актьорът.

Той заяви, че искат оставка на цялото правителство и на главния прокурор.

„Г-н Ангелов е един от тези, които сплашваха непрекъснато хората с коронавируса. Затова и част от протеста ни беше с найлонови черни чували, защото разбрахме, че не му стигат“, обясни той.

Михайлов показа и решение на съда, в което са признати за виновни за хвърлянето на яйца по сградата и по служител от охраната.

„Второто е невярно. Хвърлени са две яйца по сградата и може би сме първите осъдени, защото протестираме с яйца", каза той.

Валентин Караджов разказа от своя страна, че в ареста над него е упражнено полицейско насилие.

„Причината за това беше, че отказах да дам паролата на телефона си, а те искаха да изтрият клиповете, които съм публикувал във „Фейсбук“, където излъчвах на живо. След като отказах ми бяха нанесени няколко удара в главата и различни части на тялото. Изкарал съм си медицинско“, каза Караджов.

Двамата са обжалвали, а в понеделник е насрочено второ дело в Окръжния съд в Пловдив. Протестиращи се готвят да се съберат пред сградата, за да ги подкрепят. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!