Една от любимите български актриси - Лидия Инджова, която вече гледаме и в най-новия сериал на bTV - "Съни бийч", в момента се намира в „Слънчев бряг“, а в Брюксел, където живее вече 7 години. Екип на „Тази неделя“ се свърза с нея по Скайп, за да разкаже за живота в чужбина, филмите, в които участва и бременността.

Лидия Инджова е позната от филми като "Вила Роза" и "Доза щастие". Тя е сред познатите лица от българските сериали, последният от които е и "Съни бийч", където играе Дарина - екскурзовод в курортния град.

„Аз просто съм си много горда с Дарина. Въобще тя е много хубаво написана роля.

Това е всъщност може би най-хубавата роля, която са ми доверявали“, каза тя.

От седем години Лидия живее в Брюксел - дестинация, която избира по любов.

„Човек, когато срещне правилния човек, някак си не може да си представи живота без него и където и да е. Аз в случая въобще не познавах нито Белгия, нито Брюксел. Филип е от Люксембург и всъщност за мен нямаше никакво значение къде отиваме, важното беше да сме заедно“, разказва Лидия.

Запознават се обаче на родна територия без изобщо да са подозирали, че тази вечер ще е решаваща за живота им.

„Излязохме в една топла вечер с една моя приятелка, която тогава се подготвяше за един много тежък изпит по английски. И както се разхождахме в София, тя изведнъж каза: "Искам да говоря на английски с native speakers". А ние не се бяхме подготвили да излизаме. Аз бях по анцуг, защото излизах от фитнеса и просто минах да я взема, за да се разходим, а не за да излизаме. И там по случайност срещнахме този отбор ръгбисти, които бяха всички облечени в еднакви костюми. И естествено първото нещо, което моята приятелка направи, е да ги заговори защо имат еднакви костюми. Филип дойде на нашата маса, запознахме се и всъщност цяла вечер само си говорихме“, разказва още Лидия.

„По едно време излязохме от кафенето и започнахме да се разхождаме в София. Аз му показах театър „Българска армия“, в който играех тогава. След което той си хвана такси, защото трябваше да си подготвя багажа, защото самолетът им излиташе рано сутринта и всъщност даже не си разменихме и телефони. На мен ми беше много тъжно, защото усетих, че съм срещнала човек най-после, с когото мога да споделя толкова много неща, пък той да се тръгне и да живее в Люксембург. Той обаче три дни по-късно ми намери телефонния номер, защото беше запомнил в кой театър играя и в кое представление играя. Писа ми и доста ме впечатли“, казва още тя.

Заминавайки за чужбина Лидия прави компромис с работата си, защото в актьорската професия е трудно да се адаптираш към всяко място.

„Поставих си за цел да не чувствам, че съм направила жертва. Нито пък искам от него той да прави жертви за мен. Това е едно от нещата, за които много сме си говорили. И мисля, че жертвите не са нещо градивно“, смята актрисата.

В последните месеци Лидия се грижи не само за кариерата си, но и за бременността си, в която вече е на финалната права. Терминът й е през март, а двамата все още се чудят за име, което да звучи добре и в България, и в чужбина.